Камбоџа виза онлајн

Камбоџа е-виза е неопходно патување овластување за патници кои планираат да влезат во Камбоџа за деловни или туристички цели. Со е-виза Камбоџа, странските посетители можат да ја посетат Камбоџа до еден месец.

Што е онлајн виза за Камбоџа или е-виза за Камбоџа?

Во 2006 година, владата на Камбоџа воведе онлајн програма за виза за Камбоџа која популарно се нарекува Камбоџа е-виза на онлајн виза за Камбоџа.

Овој вовед се смета за револуција во светот на меѓународното патување и туризам бидејќи странските носители на пасоши од целиот свет можат лесно и брзо да ја посетат Камбоџа со онлајн виза што ја елиминира потребата да резервирате термини во канцеларијата на амбасадата/конзулатот или да присуствувате на бројни интервјуа. да добиете лична хартиена виза за Камбоџа.

Со рационализиран процес на аплицирање што може да се заврши за неколку минути, меѓународните туристи можат да уживаат во придобивките од добивањето валидна виза за Камбоџа од луксузот на нивните домови за туристички, деловни и транзитни цели 100% онлајн. На Камбоџа е-виза останува во важност континуиран период од 90 дена, што им овозможува на странските туристи и деловните посетители да уживаат во краток престој од 01 месец во прекрасната земја на Камбоџа.

Пополнете формулар за е-виза

Обезбедете детали за пасош и патување во формуларот за апликација за е-виза за Камбоџа.

Комплетна форма
Направете плаќање

Направете безбедно плаќање користејќи дебитна или кредитна картичка.

Плаќајте безбедно
Добијте е-виза за Камбоџа

Одобрението за е-виза за Камбоџа добиено од Камбоџанската имиграција е испратено на вашата е-пошта.

Добијте е-виза

Кои се видовите на е-визи на Камбоџа преку Интернет?

Туристичка е-виза за Камбоџа (тип Т)

Камбоџа е бескрајно благословена нација во која се сместени бројни природни атракции и антички урнатини/храмови кои им овозможуваат на туристите да научат за империјалната историја и културното значење на земјата, заедно со поминување на некои од најмирните и најрелаксирачките денови во природа за искуство што ја подмладува душата. . Ова е можно преку Туристичка е-виза во Камбоџа која е Тип Т виза. Со туристичка е-виза за Камбоџа, меѓународните посетители можат да уживаат во следните активности

30-дневна туристичка е-виза | 03 месеци важност | Еднократен влез

 • Разгледување и обиколка низ земјата.
 • Слободни и рекреативни активности.
 • Посета на пријатели, членови на семејството и познаници.
 • Истражување на најпопуларните туристички атракции/дестинации во земјата и многу повеќе.

Деловна е-виза за Камбоџа (тип Е)

30-дневна деловна е-виза | 03 месеци важност | Едноставен влез

Заедно со тоа што е жешка точка за туризмот, Камбоџа се смета и за магнет за меѓународните деловни посетители бидејќи растечката економија и квалификуваната работна сила овозможуваат зголемување на висококвалитетните бизниси, претприемништвото и можностите за вработување. За да добиете корист од овие сè поголеми деловни можности или да поставите нов деловен потфат во Камбоџа, Бизнис е-Виза е од суштинско значење. Со Виза од тип Е за Камбоџа, странските деловни посетители можат да ги извршуваат следните активности во Камбоџа:

 • Присуство на состаноци/работилници/семинари.
 • Влегување во Камбоџа за нови и тековни цели на проектот.
 • Кратки посети за технички и нетехнички цели.
 • Присуство на преговори за договор.
 • Истражување на нови можности за бизнис и претприемништво во Камбоџа.

Барања за електронска виза во Камбоџа

Сите квалификувани кандидати задолжително треба да ги поседуваат долунаведените документи за да аплицираат за е-виза за Камбоџа преку Интернет:

 • Валиден пасош - Овој пасош треба да остане валиден континуиран период од 06 месеци од предвидениот датум на пристигнување во Камбоџа. Две празни страници во пасошот се неопходни.
 • A неодамнешна фотографија на лице потребно е да се пополни апликацијата за виза во Камбоџа.
 • Валидна кредитна или дебитна картичка за онлајн плаќање на таксата за апликација за е-виза за Камбоџа.
 • Работен и рутински пристапен ID на е-пошта за добивање на известувањето за одобрување за е-виза во Камбоџа и други потребни ажурирања/известувања.
 • Маршрута за патување или план за патување за Камбоџа кој го споменува планираниот датум на пристигнување на апликантот во Камбоџа, целите на посетата на земјата итн.

Кои нации се квалификуваат за е-виза во Камбоџа?

Камбоџа пречекува милиони туристи и деловни посетители секоја година од над 200+ земји кои се квалификуваат за онлајн е-виза за Камбоџа

Проверете ја вашата подобност за е-виза во Камбоџа користејќи Алатка за проверка на подобност за виза во Камбоџа.

Како да аплицирате за е-виза во Камбоџа во само три лесни чекори?

Владата на Камбоџа направи онлајн Виза за Камбоџа која стапува во сила од 2006 година, која има за цел да им дозволи на квалификуваните патници да влезат и да останат во Камбоџа за многу различни цели кои можат да се поделат во три главни категории како што се туристички цели, деловни цели и транзитни цели. Секоја цел на посетата е погодно поврзана со специфичен вид е-виза за Камбоџа што може да се примени со следење на овие едноставни чекори

 • Заврши Формулар за апликација за виза за Камбоџа преку Интернет
 • Платете ги таксите за е-виза за Камбоџа користејќи добро функционална кредитна или дебитна картичка. Почекајте да заврши периодот на обработка.
 • Добијте ја одобрената е-виза за Камбоџа во регистрираното сандаче за е-пошта. Испечатете го и донесете го на патувањето до Камбоџа.

Кои се назначените влезни пристаништа за квалификувани носители на е-виза во Камбоџа?

Пред да тргнат на своето патување, патниците треба да ја испечатат е-визата и да се осигураат дека е лесно достапна за презентација на контролниот пункт за имиграција при влез во Камбоџа.

Назначени воздушни рути

Камбоџанската влада им дозволува на меѓународните туристи и деловните посетители беспрекорно да влезат во прекрасната нација преку трите главни одредени аеродроми.

 • Меѓународен аеродром во Пном Пен - PNH.
 • Меѓународен аеродром во Сием Рип - REP.
 • Меѓународниот аеродром во Сихануквил- КОС.

Назначени граници на земјиште

Со одобрена електронска виза за Камбоџа, имателите на странски пасоши имаат моќ да влезат во Камбоџа преку трите главни одредени земјишни граници кои се:

 • Преку Тајланд- Посетителите можат да влезат во Камбоџа преку граничните премини/граници Cham Yeam и PoiPet.
 • Преку Виетнам- При влегување во Камбоџа од Виетнам, патниците можат да го користат граничниот пост/граница Бавет.
 • Преку Лаос- За да влезете во Камбоџа од граничниот премин/границата на Лаос, треба да се земе граничната пошта Tropeang Kreal.

Најчесто поставувани прашања

За колку време апликантите можат да очекуваат да ја добијат нивната одобрена е-виза за Камбоџа?

Во принцип, потребни ни се околу 03 до 04 работни дена за да обезбедиме одобрена е-виза за Камбоџа. Овој период на обработка може брзо да помине ако поднесената апликација е совршена според стандардите поставени од владата на Камбоџа. Во некои случаи, поради неисправна апликација за е-виза или голем обем на апликации за обработка, овој период може да се одложи. Затоа, на апликантите им се предлага однапред да аплицираат за е-виза за Камбоџа.

Дали апликантите треба да носат печатена копија од нивната одобрена е-виза за Камбоџа?

Да. Исклучително е неопходно да се носи печатена копија од одобрената е-виза за Камбоџа додека патувате во земјата. Ова е главно затоа што при пристигнувањето, властите за имиграција на Камбоџа ќе ја потврдат одобрената хартиена копија за е-виза за Камбоџа и во многу случаи, електронската копија од е-визата нема да биде прифатена. Затоа се препорачува чување на хартиена копија од е-Визата.

Колку долго патниците можат да останат во Камбоџа со електронска виза?

На меѓународните посетители ќе им биде дозволено да престојуваат во Камбоџа само во период од триесет дена. Без разлика дали патникот влегува во Камбоџа за туристички посети или деловни посети, ова овластено времетраење на престојот нема да се промени. Доколку патникот сака да остане во Камбоџа период подолг од 30 дена, може да аплицира за продолжување на е-визата.

Кои се некои вообичаени причини за одбивање/одбивање на е-виза во Камбоџа?

Некои вообичаени причини за одбивање на е-виза за Камбоџа може да бидат:

 • Нецелосна или неточна апликација.
 • Минати записи за претстојување во Камбоџа со е-виза.
 • Големи здравствени проблеми или криминална позадина.
 • Целта на посетата или планираното времетраење на престојот не се совпаѓа со политиките на е-визата за Камбоџа.
 • Неважечки или истечен пасош.

Дали на децата или на малолетниците ќе им треба е-виза за Камбоџа?

Да. Е-визата за Камбоџа е суштински услов за влез без оглед на возраста на посетителот. За да се обезбеди 100% точност и доследност на апликацијата за е-виза, се предлага родителите или старателите на детето/малолетникот да ја пополнат својата апликација за е-виза во нивно име.